زندگینامه حضرت حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ علیرضا اسلامیان   

 


  تولد و دوران‌ کودکی‌ :
حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ اسلامیان‌ در سال‌ 1372 هجری‌ قمری‌ در قم‌ و در میان‌ خانواده‌ای‌ متدین‌ و دلباختة‌ خاندان‌ پاک‌ پیامبر اسلام‌(ص‌) چشم‌ به‌ جهان‌ گشود. پدرش‌ از کسبة‌ شهر قم‌ و از ارادتمندان‌ به‌ علما و مجتهدان‌ این‌ شهر عالم‌پرور بود که‌ از راه‌ چینی‌ و بلورفروشی‌ روزگار می‌گذرانید.
 دوران‌ تحصیل‌:
حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ اسلامیان‌ تحصیلات‌ دبستانی‌ خود را در مدرسه‌ محمدیه‌ قم‌ به‌ پایان‌ رسانید. سپس‌ به‌ سفارش‌ پدر، به‌ نزد دایی‌ خود که‌ از فضلای‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ بود، رفت‌ و دروس‌ حوزوی‌ را نزد او آغاز کرد. پس‌ از او خدمت‌ چند استاد دیگر در زمینه‌ ادبیات‌ عرب‌ مشرّف‌ شد، ضمن‌ اینکه‌ روابط‌ علمی‌ خود را با دایی‌ خود قطع‌ نکرد.
پس‌ از اتمام‌ بخشی‌ از دروس‌ دورة‌ مقدمات‌ به‌ مدرسه‌ علمیه‌ حقانی‌ رفت‌، مدرسة‌ علمیه‌ حقانی‌ در آن‌ روزگار از مدارس‌ مهمّ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ به‌ شمار می‌آمد که‌ با روشی‌ جدید به‌ آموزش‌ دروس‌ حوزوی‌ همت‌ گماشته‌ بود. در این‌ مدرسه‌ که‌ مسؤول‌ آن‌ شهید آیت‌الله‌ قدوسی‌(ره‌) بود، علاوه‌ بر دروس‌ حوزوی‌، دروسی‌ که‌ هر طلبه‌ در امور تبلیغی‌ خود بدان‌ نیاز داشت‌، آموزش‌ داده‌ می‌شد، از جمله‌ زبان‌ انگلیسی‌، ادبیات‌ فارسی‌ و...
حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ اسلامیان‌ در آن‌ مدرسه‌، دروس‌ مقدمات‌ را پی‌ گرفت‌ و سپس‌ دروس‌ دورة‌ سطح‌ را در آنجا به‌ اتمام‌ رسانید و به‌ درس‌ خارج‌ عالمان‌ و استادان‌ مشهور دورة‌ خود راه‌ یافت‌ و سالها از محضر آنان‌ بهره‌مند شد، ضمن‌ اینکه‌ در طی‌ این‌ سالها در دروس‌ اخلاق‌ نیز شرکت‌ جدّی‌ داشت‌ تا همواره‌ علم‌ خود را با عمل‌ توام‌ سازد.
استادان‌ و دوستان‌:
حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ اسلامیان‌ در سالیان‌ تحصیل‌ خود به‌ محضر استادان‌ بسیاری‌ راه‌ یافت‌. او که‌ دروس‌ جامع‌المقدمات‌ و سیوطی‌ را نزد دایی‌ خود و حجج‌ اسلام‌ علی‌ طیّبی‌ و صدیقیان‌ فرا گرفته‌ بود در درس‌ مغنی‌ حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ فیاضی‌ یزدی‌ قمی‌ و درس‌ معانی‌ و بیان‌ آیت‌الله‌ خزعلی‌ و آیت‌الله‌ گرامی‌ شرکت‌ کرد. او اصول‌ فقه‌ را نزد حضرات‌ آیات‌ خزعلی‌، جنتی‌ و استادی‌، معالم‌ الاصول‌ را نزد استادان‌ تقوی‌ اشتهاردی‌، و شرح‌ لمعه‌ را نزد حضرات‌ آیات‌ حرم‌پناهی‌، گرامی‌، محمدی‌ گیلانی‌، مظاهری‌، مصلحی‌ اراکی‌، طاهری‌ خرم‌آبادی‌، فاضلی‌ اشتهاردی‌، شهید قدوسی‌ و شهید سلطانی‌ اشتهاردی‌ آموخت‌ و در درس‌ رسائل‌ حضرات‌ آیات‌ محمدی‌ گیلانی‌، صانعی‌، آذری‌ و درس‌ مکاسب‌ حضرات‌ آیات‌ خزعلی‌ و احمدی‌ میانجی‌ حاضر شد. بخشی‌ از کفایة‌ الاصول‌ را نیز نزد آیت‌الله‌ صانعی‌ و تفسیر را نزد آیت‌الله‌ مصباح‌ یزدی‌ فرا گرفت‌، ضمن‌ اینکه‌ در طی‌ این‌ سالها، دروسی‌ همچون‌ ادبیات‌ فارسی‌، املاء و انشاء و زبان‌ انگلیسی‌ را نیز آموخته‌ بود.
او با پایان‌ یافتن‌ دوره‌ سطح‌ به‌ درس‌ خارج‌ آیت‌الله‌ العظمی‌ شیخ‌ کاظم‌ تبریزی‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ سید محمدرضا گلپایگانی‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ شیخ‌ مرتضی‌ حائری‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ وحید خراسانی‌، آیة‌الله‌ العظمی‌ شیخ‌ جواد تبریزی‌ و آیة‌الله‌ شاه‌آبادی‌ رفت‌ و سالها از خرمن‌ دانش‌ و معرفت‌ آنان‌ خوشه‌ چید. در بخش‌ فلسفه‌ نیز از محضر آیات‌ عظام‌ جوادی‌ آملی‌، مؤمن‌ قمی‌، امینی‌ و صدر بهره‌ برد.
او در سالهای‌ تحصیل‌ خود با فضلا و عالمان‌ بسیاری‌ رابطه‌ دوستی‌ داشت‌ که‌ از جمله‌ آنان‌ می‌توان‌ از حجج‌ اسلام‌ آقایان‌ شب‌زنده‌دار، عندلیب‌، علی‌ مؤمن‌ و محمود رجبی‌ نام‌ برد.
فعالیتهای‌ علمی‌ و فرهنگی‌:
حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ اسلامیان‌ در سالهای‌ مختلف‌ زندگی‌ خود فعالیتهای‌ علمی‌ و فرهنگی‌ بسیاری‌ را به‌ انجام‌ رسانده‌ است‌ که‌ از جمله‌ آنها شرکت‌ در مجمع‌ الفقه‌ است‌ که‌ در آن‌ به‌ تألیف‌ رساله‌ها و نوشته‌های‌ گوناگون‌ فقهی‌ پرداخته‌ می‌شود.
وی‌ در طول‌ سالهای‌ تحصیل‌ و پس‌ از آن‌ به‌ مناطق‌ گوناگونی‌ سفر نموده‌ و به‌ تبلیغ‌ عقاید شیعه‌ پرداخته‌ است‌ که‌ از جمله‌ آنها می‌توان‌ به‌ سفر او به‌ شهر مهران‌ و دره‌شهر در سالهای‌ نخستین‌ پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ اشاره‌ کرد. همچنین‌ وی‌ مدتی‌ در دفتر امام‌(ره‌) به‌ بررسی‌ نامه‌های‌ رسیده‌ و اقدام‌ مقتضی‌ آن‌ می‌پرداخته‌ است‌.
فعالیتهای‌ سیاسی‌:
حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ اسلامیان‌ در طول‌ سالهای‌ رژیم‌ طاغوت‌ و پس‌ از آن‌، همواره‌ چون‌ مردم‌ ایران‌ اسلامی‌، زندگی‌ توام‌ با مبارزه‌ را طی‌ نموده‌ است‌. از فعالیتهای‌ سیاسی‌ وی‌ در زمان‌ رژیم‌ شاه‌ می‌توان‌ به‌ افشاگریهای‌ او اشاره‌ کرد که‌ در سال‌ 1351 به‌ مدت‌ دو ماه‌ به‌ زندان‌ افتد.